Ολοκληρώθηκε το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Αγρίνιο

Σε μια εντυπωσιακή βραδιά  στην λίμνη Τριχωνίδα ο Δήμος Αγρινίου αποχαιρέτησε τους χορευτές και τις χορεύτριες που μετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Οι αποστολές ευχαρίστησαν το κοινό για την ανταπόκριση και τη φιλοξενία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που καθήλωσε τους θεατές.

Οι 400 περίπου χορευτές από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες ξεδίπλωσαν το ταλέντο και την χάρη τους  αποδεικνύοντας ότι οι εθνικοί χοροί έχουν ξεχωριστή αξία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τις αποστολές για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ της πόλης και υποσχέθηκε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο: «Αποχαιρετούμε τους ξένους φίλους μας από τη λίμνη Τριχωνίδα στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Τους ευχαριστούμε για τις ξεχωριστές βραδιές που μας χάρισαν. Όλοι μαζί,  ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, έγιναν  ένα πολύχρωμα μωσαϊκό λαών και παραδόσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Ένας λαός που έχει ξεχάσει την παράδοση του  είναι ένας λαός χωρίς μνήμη. Ένας λαός που επενδύει στην παράδοσή του είναι ένας λαός με μέλλον.  Άλλωστε η  παράδοση ήταν, και παραμένει, το απόσταγμα της μακραίωνης πορείας  κάθε έθνους. Η συνέχιση  της  αποτελεί  διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας».

Με αφορμή τη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε τα εξής:
«Για μια ακόμη χρονιά κέρδισε η αγάπη στη λαϊκή παράδοση.Η θερμή ανταπόκριση των Αγρινιωτών και ο ενθουσιασμός των αποστολών είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι παραδοσιακοί χοροί έχουν ξεχωριστή αξία  γιατί τους γέννησε η ψυχή κάθε λαού. Για όλους εμάς στην ΚΕΔΑ η παρουσίαση ενός προγράμματος, που θα ικανοποιούσε τους συμπολίτες μας, ήταν το μεγάλο στοίχημα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με επιτυχία. Το Αγρίνιο, για τρεις ημέρες, ταξίδεψε στους πολιτισμούς μοναδικών χωρών και ανταπέδωσε με ζεστή φιλοξενία. Η τελετή έναρξης, οι παράλληλες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες όσο και η τελετή λήξης στη Λίμνη Τριχωνίδα  εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό πους τις παρακολούθησαν.
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλους όσους εργάσθηκαν για το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τους άμεσα συνεργάτες μου στην ΚΕΔΑ αλλά και τις υπόλοιπες διευθύνσεις του Δήμου για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Τον κ. Μπάμπη Τσιάμη, υπεύθυνο των Χορευτικών τμημάτων του Δήμου. Την κ. ΄Εβελυν Α. Τριανταφύλλου που κόσμησε με την παρουσία της το τριήμερο Φεστιβάλ και ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά εθελοντικά την παρουσίαση του. Πολύτιμη υπήρξε, και σε αυτή τη διοργάνωση, η προσφορά των δεκάδων μελών της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου υπό την καθοδήγηση της κ. Ανθούλας Μακρή. Θέλω, ξεχωριστά, να ευχαριστήσω όλα τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου που πάντα δικαιώνουν τις προσδοκίες και μας γεμίζουν με υπερηφάνεια σε κάθε εμφάνιση τους».