29dfeatureimage

Ενημέρωση για την 3η Αναπτυξιακή έκθεση του Μεσολογγίου

 

O Δήμος  Αγρινίου θα συμμετάσχει με περίπτερο στην 3η Αναπτυξιακή έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που διοργανώνεται από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018. Προκειμένου να αναδειχτούν και να προβληθούν προϊόντα τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων ο  Δήμος προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό του επιχειρηματίες και παραγωγούς  (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση).

Όσοι επιθυμούν να προβληθούν θα πρέπει να διαθέσουν τυποποιημένα προϊόντα και ενημερωτικό υλικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής  Ανάπτυξης

Διευθύντρια,  κ.  Χριστίνα Τσιχριτζή   2641363451

Τμήμα  Τουρισμού,  κ.  Φωτεινή Τσινιά   2641364404

Τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι την  Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου σε χώρο που θα υποδειχθεί μετά από συνεννόηση.


 

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κυρία Χριστίνα Σταρακά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Βασίλειος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γεώργιος Σιαμαντάς, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ιωάννης Σύψας και η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κυρία Όλγα Πιστιόλη – Σαλακίδου.
Κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, αναφέρθηκε στην παρουσία και συμμετοχή επιχειρηματικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τα Επιμελητήρια Ελληνορουμανικό, Ελληνοβουλγαρικό, Ελληνοκινεζικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοπολωνικό και Ελληνοσερβικό (εμπορικό τουριστικό, επαγγελματικό και βιομηχανικό). Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές για την συμμετοχή του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, ενώ επίσης θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Ηλείας.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων ως ένα ισχυρό θεσμό που στόχο έχει την στήριξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της απασχόλησης, την προβολή των προϊόντων του τόπου αλλά την επαφή με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που διοργανώνει ο Δήμος με την πολύτιμη υποστήριξη των συνδιοργανωτών φορέων, αρχίζει να λαμβάνει πλέον πανελλήνιο ενδιαφέρον και διάσταση. Η ευρύτατη συμμετοχή σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, έχει ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά την εμπιστοσύνη, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης.
Ο Νίκος Καραπάνος κατέληξε ευχαριστώντας θερμά τους συνδιοργανωτές, τους επιχειρηματίες και φορείς που στηρίζουν το θεσμό, σημειώνοντας παράλληλα πως η συνεργασία και η ενότητα μόνο οφέλη μπορούν να αποφέρουν.
Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εξέφρασε τις ευχές του για επιτυχία στην διοργάνωση, με την παραίνεση για επιστροφή στην καλλιέργεια και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η κυρία Χριστίνα Σταρακά χαρακτήρισε την Έκθεση ως ένα κορυφαίο γεγονός που εκφράζει την πρόθεση και την ανάληψη πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έμπρακτη στήριξη της Επιχειρηματικότητας.
Η κυρία Όλγα Πιστιόλη – Σαλακίδου επεσήμανε πως ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει «υγιείς» προσπάθειες εξωστρέφειας θεωρώντας ως υποχρέωση την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής χαρακτήρισε ως «σημαντικό τόλμημα» την οργάνωση της έκθεσης από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο κ. Ιωάννης Σύψας αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στα πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η Έκθεση είναι αποτέλεσμα ενότητας δυνάμεων όμορων δήμων.
Ο κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος κάλεσε σε συμμετοχή τους επιχειρηματίες της περιοχής του Μεσολογγίου χαρακτηρίζοντας την έκθεση ως «θεσμό εξωστρέφειας και δυναμισμού», ενώ τέλος ο κ. Γεώργιος Σιαμαντάς μίλησε για ένα ισχυρό εφαλτήριο προβολής προϊόντων και καινοτομίας.
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος (20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018) της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων από τον κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο.

———————————————————

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με μεγάλη χαρά στην 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η οποία πραγματοποιείται 20-23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Για τον λόγο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά μετείχε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας, Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και Αιτωλική Αναπτυξιακή). Απαντήθηκε πλήθος ερωτήσεων δημοσιογράφων ενώ η Αντιπεριφερειάρχης στην εισαγωγική της δήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι εγώ προσωπικά θεωρούμε μεγάλη τιμή την συμμετοχή μας και φέτος στο σπουδαίο εγχείρημα της μεγάλης έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Είμαστε συνδιοργανωτές γιατί ξέρουμε ότι εμπόριο και επιχειρηματικότητα σημαίνει θέσεις εργασίας, όμως πρώτα απαιτείται πίστη, εμπιστοσύνη, εξωστρέφεια και λιγότερη γραφειοκρατία.
Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε πάντα σε προτεραιότητα την βοήθεια στην παραγωγή, την ενθάρρυνση της μεταποίησης, τη συμμετοχή στην διαφήμιση των προϊόντων μας και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα δημιουργήσουν οι μεγάλοι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν, καθώς και αυτοί που φτιάχνονται στην περιοχή μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν από τις πρώτες που έθεσαν ως στόχο του στρατηγικού σχεδιασμού της την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μέσω της προώθησης ονομαστών προϊόντων ποιότητας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Πρωτοπορώντας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν ο πρώτος φορέας Αυτοδιοίκησης που προχώρησε σε προδημοσίευση πρόσκλησης επιχειρηματικότητας για το ΕΣΠΑ 2014-2020, δημιουργώντας παράλληλα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας μια νέα ενότητα, «οδηγός επιχειρηματικότητας», για την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όλα τα παραπάνω βοηθούν να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες στον κλάδο της μεταποίησης (πλην αγροτικών προϊόντων), των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής ως υποστηρικτικοί της μεταποιητικής δραστηριότητας.
Να θυμίσω την δική μας πρωτοβουλία για την ίδρυση και λειτουργία της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» με απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.
Μια Σύμπραξη, του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, που επιδιώκει:
-Την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της ΠΔΕ
-Τη διαχείριση του «καλαθιού προϊόντων της ΠΔΕ» που είναι μια ξεχωριστή μεγάλη προσπάθεια από μόνη της.
-Την οργάνωση προτύπων και την εποπτεία της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα με το λογότυπο και το σήμα της ΠΔΕ
-Τη συμβουλευτική υποστήριξη των παραγωγών και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΠΔΕ
-Την υποστήριξη της δικτύωσης παραγωγών και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα
-Την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής marketing
-Την προώθηση του σήματος της ΠΔΕ και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα)
Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, θα είναι πολλά και σημαντικά τόσο για τον ιδιωτικό (παραγωγούς, επιχειρήσεις, επιστημονικά και ερευνητικά εργαστήρια κ.λπ) όσο και για τον δημόσιο τομέα (Περιφέρεια, Δήμοι, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα, κ.λπ).
Σε ότι αφορά την γενικότερη συνεισφορά του θεσμού που εμείς υπηρετούμε ως προς το αντικείμενο της Έκθεσης, θεωρώ ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τηρεί το «από τα λόγια στην πράξη», καθώς είναι κάτι που έχει υιοθετήσει πλήρως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Υπάρχουν τομείς στους οποίος η ΠΔΕ έχει κάνει τεράστια βήματα όπως στον τομέα για την επιχειρηματικότητα για τις επιδόσεις στην οποία βραβεύτηκε άλλωστε ευρωπαϊκή επιχειρηματική περιφέρεια για το έτος 2017.
Τελικά ο στόχος είναι οι ευκαιρίες απασχόλησης, οι δουλειές που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας και θα βγάλουν τους νέους μας από την κοινωνική απομόνωση.
Χαιρετίζω, λοιπόν, την σπουδαία μας Έκθεση και θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει όλοι μαζί εδώ κάτι πολύ σημαντικό ενώ είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν συμπεράσματα και οφέλη που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία».