wildfire1

Η Αιτωλοακαρνανία συμπαραστέκεται στην εθνική τραγωδία της Αττικής

Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου:

Από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νιας ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια αλληλεγγύης  και συμπαράστασης στους πληγέντες συνανθρώπους μας των περιοχών  της Αττικής, θα ενεργοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

α) Εθελοντική Αιμοδοσία και στις δύο(2) Νοσηλευτικές Μονάδες Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Να επισημάνουμε εδώ ότι στο Μεσολόγγι μπορούν να δώσουν αίμα όλοι οι κάτοικοι των γύρω Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων πλην της έδρας του Δήμου.

β) Συλλογή φαρμακευτικού υλικού.

γ) Είδη περιποίησης πληγών και εγκαυμάτων (γάζες, ράμματα, οροί, γάντια μιας χρήσης κ.ά. ).

δ) Είδη ατομικής υγιεινής κυρίως για μικρά παιδιά (πάνες, μωρομάντηλα, κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις και Τμήματα, Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Επιστασίας και Αιμοδοσίας στα δύο Νοσοκομεία και στα τηλέφωνα:

2631360102,   2631360433  και  2631360140 στη Ν.Μ. Μεσολογγίου

2641361162,   2641361125  και  2641361206-207 στη Ν.Μ. Αγρινίου

Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών θα γίνει από Τετάρτη 25 Ιουλίου μέχρι Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρες 8.00π.μ.  – 15.00μ.μ. και στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες.

 


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού και το Γραφείο Εθελοντισμού, καλεί τους συνδημότες μας, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους του Δήμου μας, να προσφέρουν την βοήθειά τους και την υποστήριξή τους, στους κατοίκους της Αττικής που οποίοι δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών.

Υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου μας, (Σταυροπούλου 31 – Δημαρχιακό μέγαρο), θα αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και το Σάββατο 28 Ιουλίου και ώρα 8:00 π.μ. έως και 3:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2631363417-2631363457-2631363430

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ
Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση:
Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ
Β) Είδη ατομικής Υγιεινής :
Μωρομάντηλα, Πάνες
Γ) Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων:
– Βαζελινούχες γάζες fucidin
– Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος
– Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
– Φιάλες ορού ringers
– Φιάλες ορού dextrose
– Παλμικά οξύμετρα
– Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
– Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm
– Pulvo spray
– Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως)
– Αλουμινοκουβέρτες
– Μάσκες μιας χρήσης v2
– Αυτοκόλλητα ράμματα
– Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
– Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
– Παυσίπονα
– Λαβίδες
– Ποδιές μίας χρήσεως

 

Ακύρωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής, ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του.


Δήμος Αγρινίου:

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου μεσίστια  θα κυματίζει η σημαία σε όλα τα δημοτικά κτίρια ως ένδειξη πένθους για όσους έχασαν  την ζωή τους στην εθνική  τραγωδία που έπληξε την  Αττική .

Ο Δήμος Αγρινίου  από αύριο,  Τετάρτη 25 Ιουλίου,  θα συγκεντρώνει ανθρωπιστικό υλικό για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την τραγωδία στην Αττική.

Η πρόσκληση για παροχή βοήθειας απευθύνεται προς όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στερεές τροφές, φάρμακα, μάσκες, γάντια μιας χρήσης, υγρά μαντήλια και εμφιαλωμένα νερά.

Ως σημείο συγκέντρωσης των προσφορών ορίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βλαχοπούλου 13, από τις  8.00 π.μ. έως 14.00μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo: 26413 63400, 26410 25392.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου:

“Συμμετέχω με θλίψη στο πένθος της οικογένειας. Η  τραγική απώλεια του ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου γέμισε με  οδύνη τις ψυχές μας. Καθόλη την διάρκεια του βίου του υπηρέτησε  τον κλήρο  και το λαό με ζήλο, ταπεινοφροσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Τoν αποχαιρετούμε με βαθειά συγκίνηση και σεβασμό.   Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.


Δήμος Θέρμου:

Ο Δήμος Θέρμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την πρωτοφανή καταστροφή που έχει προκληθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και ιδιαίτερα για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από την πύρινη λαίλαπα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανείπωτη τραγωδία που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, καλεί τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους του Δήμου να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στους πυρόπληκτους. Η ανθρωπιστική βοήθεια αναφέρεται στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, σε προσφορά αίματος και σε εθελοντική δράση.

Από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 ξεκινάει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στο Θέρμο. Οι προσφορές που αφορούν τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (τηλ. 2644360139), ενώ τα φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο (τηλ. 2644360141). Τον γενικό συντονισμό θα έχει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμου. Οι ώρες συγκέντρωσης των προσφορών θα είναι από ώρα 08:00 έως 15:00 έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Ειδικότερα, οι προσφορές θα πρέπει να αφορούν στις εξής κατηγορίες ειδών:

 1. Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, μπισκότα, κρακεράκια, ξηροί καρποί κ.α.).
 2. Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, (π.χ. εβαπορέ)
 1. Είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντηλα, πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.α.).
 1. Χυμούς.
 2. Φάρμακα – είδη περιποίησης πληγών και εγκαυμάτων (βαζελινούχες γάζες fucidin, αποστειρωμένες γάζες κ.α.).
 3. Είδη ρουχισμού και υποδημάτων (καινούρια).

Αιμοδοσία μπορεί να γίνει στο Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγρινίου, από ώρα 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00, (τηλ. 2641361207), με την αναγραφή «προσφορά από Δήμο Θέρμου για πληγέντες πυρκαγιών Αττικής», όπως και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για όσους από τους δημότες μας διαμένουν στην Αττική.

Χρηματικά ποσά για τη στήριξη των πληγέντων του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, μπορούν να κατατεθούν  σε Τραπεζικό Λογαριασμό που θα υποδειχθεί με νέα ανακοίνωση.

Τέλος, οργανώνεται εθελοντική δράση εκ μέρους του Δήμου Θέρμου για ανακούφιση των πυρόπληκτων και καλούνται όποιοι από τους δημότες του Δήμου Θέρμου επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην ομάδα εθελοντισμού του Δήμου Θέρμου, (και κυρίως όσοι διαμένουν στην Αττική λόγω εγγύτητας), να επικοινωνήσουν με την αντιδήμαρχο Ι. Καλημέρη (τηλ. 6981022945), που θα μεταβεί από την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στον Δήμο Μαραθώνα για την περαιτέρω οργάνωση του εθελοντισμού εκ μέρους του Δήμου Θέρμου.


Δήμος Αμφιλοχίας:

Ο Δήμος Αμφιλοχίας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την τραγωδία στην Αττική από τις εκτεταμένες πυρκαγιές που στοίχισαν την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας. Αυτές τις ώρες του πένθους οι λόγοι περιττεύουν.Ο Δήμος Αμφιλοχίας έπειτα από επικοινωνία με τους Δήμους που έχουν πληγεί καλεί τους δημότες, τους συλλόγους και τις επιχειρήσεις να παράσχουν την υποστήριξη τους στους πυρόπληκτους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, αίμα και φάρμακα. Καλεί επίσης τους ετεροδημότες που βρίσκονται στην Αττική να πράξουν το ίδιο και αναλόγως της διαθεσιμότητάς τους να προστρέξουν σε εθελοντική δράση στις πληγείσες περιοχές, απευθυνόμενοι στα Γραφεία Εθελοντισμού των Δήμων της Ανατολικής Αττικής.Από σήμερα 25 Ιουλίου 2018 θα ξεκινήσει στην αίθουσα ΑΦΩΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ, για το διάστημαΑ) 25-7-2018 εως και 27-7-2018: πρωί 10:00πμ εως 12:00μμ & 6:00μμ εως 8:00μμΒ) 28-7-2018 εως και 29-7-2018: πρωί 10:00πμ εως 12:00μμΗ συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ειδικότερα:

1.Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και είναι άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, μπισκότα, κρακεράκια, ξηροί καρποί κ.α.).

 1. Γάλατα μακράς διάρκειας,
 2. Είδη ατομικής υγιεινής
 3. Χυμούς.
 4. Φάρμακα – είδη περιποίησης πληγών και εγκαυμάτων (βαζελινούχες γάζες fucidin, αποστειρωμένες γάζες κ.α.).
 5. Είδη ρουχισμού και υποδημάτων.

Πληροφορίες:

 • Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας :26420 22060
 • Γραφείο Δημάρχου-26423 60450
 • Γραφείο Αντιδημάρχου, κ. Νικόλαος Χούτας :694812999

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες  στο κεντρικό κτίριο, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική.
Ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την βαθιά οδύνη του για τον χαμό δεκάδων συμπολιτών μας, στην μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε την χώρα μας. Παράλληλα, εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη του στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, που έσπευσαν και από τη Δυτική Ελλάδα, για να συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα και να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.


Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί τα μέλη του αλλά και το σύνολο των συναδέλφων εμπόρων της πόλης να συνδράμουν άμεσα και με κάθε πρόσφορο τρόπο στην συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται και δοκιμάζονται βίαια από την τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υγειονομικό υλικό, στερεά τρόφιμα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και εμφιαλωμένα νερά.

* Σημείο συγκέντρωσης των προσφορών έχει οριστεί από τον Δήμο Αγρινίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βλαχοπούλου 13, από τις 8:00 π.μ. ως 14:00 μ.μ.

** Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σηματοδοτώντας την έναρξη της προσπάθειας από την πλευρά των συναδέλφων εμπόρων της πόλης θα αποστείλει συμβολικά το πρωί της Τετάρτης μια μπαλέτα εμφιαλωμένα νερά.

***Σήμερα προέχει η αλληλεγγύη και η στήριξη στους συνανθρώπους μας που βιώνουν τα αποτελέσματα της ανείπωτης τραγωδίας.
Πολύ σύντομα θα μιλήσουμε (οφείλουμε να το κάνουμε ) για τα πως και τα γιατί…..που οδήγησαν στον όλεθρο και την καταστροφή.


Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δοκιμίου:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Δοκιμίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Δημοτικού, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες οικογένειες, Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του δημοτικού την Τετάρτη από τις 19:00εως τις 21:00 και την Πέμπτη από τις 10: 00 εως τις 1:00.
Έκει μπορούν όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη όπως νερά, χυμοί, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, γάζες, Betantin, fucidin,ντεπόν, μωρομάντηλα, σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας.


Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας:

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Προκειμένου να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, απευθύνουμε κάλεσμα στις επιχειρήσεις μέλη μας να συνδράμουν άμεσα στην προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης όπως :
Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λ.π.), στερεά τρόφιμα, γάλατα μακριάς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, Γάζες- Fucidin, μάσκες και γάντια μιας χρήσης,.
Παιδικές πάνες, μωρομάντηλα.

Ως σημεία συγκέντρωσης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν οριστεί:

Δήμος Αγρινίου: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βλαχοπούλου 13, από τις 8:00 π.μ. ως 14:00 μ.μ.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Σταυροπούλου 31-Δημαρχιακό μέγαρο, από σήμερα 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και το Σάββατο 28 Ιουλίου και ώρες από 8.00π.μ. έως και 3.00 μ.μ.

Δήμος Αμφιλοχίας: Από σήμερα 25 Ιουλίου 2018 θα ξεκινήσει στην αίθουσα ΑΦΩΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ, για το διάστημα:
α) 25-7-2018 εως και 27-7-2018: πρωί 10:00πμ εως 12:00μμ & 6:00μμ εως 8:00μμ
Β) 28-7-2018 εως και 29-7-2018: πρωί 10:00πμ εως 12:00μμ

Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας: Δημαρχείο, Δημαρχείο Παλαίρου και Κέντρο Υγείας Κατούνας από σήμερα 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 15:00.


Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π.Μεσολογγίου:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τις περιουσίες τους, από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Δυτική και Ανατολική Αττική.

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας που επιθυμούν να στηρίξουν, τόσο τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, όσο και τους κατοίκους των περιοχών, ότι μπορούν να καταθέτουν χρήματα για τη βοήθεια των πυροπαθών, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών:

Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού: 040/015702-35, με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»
Προτείνουμε η κατάθεση των χρημάτων να γίνει στον παραπάνω αξιόπιστο λογαριασμό, διότι εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα απατεώνων που χρησιμοποιούσαν διάφορους λογαριασμούς με σκοπό να βγάλουν κέρδος.