Συνάντηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, η Διοικούσα Επιτροπή καθώς και τα Μέλη κ. Βασίλειος Σπυρόπουλος, κα. Περσεφόνη Μελαχρή και κ. Ταξιάρχης Σούζας.
Μοναδικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη ενός εξαιρετικά σημαντικού για την Αιτωλοακαρνανία ζητήματος, που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τους επιχειρηματίες της περιοχής του Μεσολογγίου και αφορά άμεσα ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλλει τόσο στην τουριστική όσο και στην εμπορική ανάπτυξη του Νομού.
Oι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ανέλυσαν στον Υπουργό τα πολλαπλά οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τόσο για την πόλη του Μεσολογγίου όσο και του Νομού ευρύτερα και κατέστησαν σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση του παραπάνω έργου. Αναλυτικότερα, εξήγησαν στον Υπουργό ότι η σύνδεση θα συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας του Νομού, καθώς θα ανοίξουν νέοι εμπορικοί δίαυλοι ανάμεσα στη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι το λιμάνι του Μεσολογγίου να μετατραπεί σε κέντρο του διακομιστικού εμπορίου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, αφού θα το προσεγγίζει πλήθος εταιρειών από τις περιοχές που βρίσκονται στη Β. Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. Η αύξηση αυτή της εμπορικής δραστηριότητας θα συντελέσει άρδην και στην τουριστική ανάπτυξη των περιοχών με σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, όσο και για τα νησιά του Ιονίου.
Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα αδειοδοτήσει άμεσα τη γραμμή, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου.
Ολοκληρώνοντας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας στο Επιμελητήριο με συνεχείς προσπάθειες έχουν προωθήσει το θέμα ως πρωτεύον αναπτυξιακό για το Επιμελητήριο και εργάζονται ώστε να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο πολλών ετών για την πόλη του Μεσολογγίου.

Εμπορικός Σύλλογος Ι.Π.Μεσολογγίου