29dfeatureimage

Απάντηση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στον Δημήτρη Μιχάλη

Δεν σκόπευα να μπω σε αντιπαράθεση με τον πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας κ. Δ. Μιχάλη, αλλά κάποια πράγματα αναφορικά με όσα υποστηρίζει με αφορμή δηλώσεις μου για τον Μαγνητικό τομογράφο στο Αγρίνιο και όχι μόνο , πρέπει να απαντηθούν :
• Οφείλει να γνωρίζει ότι ένα έργο τέτοιας εμβέλειας όπως το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου υπό την επίβλεψη της ΔΕΠΑΝΟΜ και των αρμόδιων τεχνικών Υπηρεσιών και εγκεκριμένες μελέτες έχει και οι προδιαγραφές εκτέλεσής του έγιναν σύμφωνα με τους Δημόσιους διαγωνισμούς διαφορετικά δεν θα είχε εκτελεστεί ! Δυστυχώς κύριε Μιχάλη δεν το «κατέχετε» το θέμα και επιπλέον έχετε κακούς συμβουλάτορες.
• Το ποιός έχει σχέσεις με συγκεκριμένους ιδιώτες , εμένα τουλάχιστον δεν με αφορά και ως
εκ τούτου ψάξτε στον περίγυρό σας.
• Είναι απορίας άξιο γιατί επί ενάμιση χρόνο δεν επισκευάστηκε ο Μαγνητικός , δεν φροντίσατε για την αντικατάσταση του εκπαιδευμένου γιατρού που αποχώρησε και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εκπαίδευση Ιατρού Ακτινολόγου του Νοσοκομείου μας όταν εσείς αποχωρήσατε , πράγμα το οποίο επιτείνει τους προβληματισμούς για τις όποιες καθυστερήσεις . Τώρα αν σας ενοχλεί η παράλληλη εκπαίδευση και η προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινοδιαγνώστη για τον Μαγνητικό στο Αγρίνιο, αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πλέον.
• Το να ρίχνετε συλλήβδην κάθε φορά τις ευθύνες στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας αποτελεί πλέον εμφατικό δείγμα τις δικής σας ανεπάρκειας και της εγωκεντρικής θεώρησης των πραγμάτων.
• Το ηθικό πλεονέκτημα του καθένα αποτυπώνεται με πράξεις ζωής και όχι με άσκοπη σπατάλη χρημάτων για γυαλιστερά γραφεία της τάξης των 10.000 € και τέντες σκίασης αυτοκινήτων για τους Διοικούντες. Αυτά μας μάραναν……
• Το ποιος λάμπει δια της ατολμίας του κ. Μιχάλη αφήστε να το κρίνουν οι Γιατροί το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό οι οποίοι στην κυριολεξία ήταν και είναι καθολικά απέναντί σας!!
Μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό ? Αν ατολμία είναι η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων σε φύλαξη και καθαριότητα (τις οποίες κρατούσατε στο συρτάρι σας) , η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη έξι (6) μονίμων Ιατρών στα ΤΕΠ και η εργασιακή ηρεμία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
Δικαίωμά σας να μιλάτε για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό , και ηθική ατόμων που ηγούνται δημοσίων δομών.
Μια υπόσχεση σας δίνω κ. Μιχάλη : σύντομα θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει και γνωρίζετε πολύ καλά το γιατί…
Υ.Γ. 1 : Είναι ηθικό να αποστέλλετε μια ημέρα μετά την διαγραφή σας από το Μητρώο ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου και τρείς ημέρες πριν την αποχώρησή σας βαρύνουσας σημασίας έγγραφα προς Φορείς που εποπτεύουν το Νοσοκομείο χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα? Ενάμιση χρόνο τώρα δεν γνωρίζατε κάτι για τον «φόνο»? Που ακούστηκε γιατρός να «δίνει» όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου χωρίς ίχνος διαπιστωμένης ή ελεγχόμενης παραβατικότητας?
Υ.Γ. 2 : Το ότι μετά την «αποδρομή» σας από το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας δεν σας έχουν απαντήσει με όσα κατά καιρούς «περιοδιολογείτε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν δείχνει ατολμία φυσικά. Είχαν και έχουν γνώση οι φύλακες. Απλούστατα έχουμε σοβαρότατη δουλειά να κάνουμε από το να ζητάμε καθημερινά έγγραφες εξηγήσεις , απολογίες και να στήνουμε ΕΔΕ επί παντός επιστητού σηκώνοντας στο πόδι όλο το Νοσοκομείο.
Υ.Γ. 3 : Ουδείς αναντικατάστατος λοιπόν . Όλοι θα κριθούμε εκ του τελικού αποτελέσματος. Ο καθένας αφήνει Το αποτύπωμά του στο πέρασμά του.
Σας συνιστώ να δείτε την θεατρική του Γ. Σκούρτη «Κομμάτια και θρύψαλα». Εκεί στα «κομμάτια» ένας Γιατρός έχει Πρωταγωνιστικό ρόλο…… τώρα τα «θρύψαλα» είναι αμφίβολο αν μπορούν να συμμαζευτούν….

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Διοικητής Γ.Ν.Αιτωλοακαρνανίας