koinoniamprosta

Κριτική στις επιλογές της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις 26-4-2018, η δημοτική αρχή στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσε πρόταση για κατασκευή νέων παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 211.000 ευρώ σε Μεσολόγγι (επέκταση Σχεδίου Πόλεως), Σταμνά, Άγιο Γεώργιο, Αιτωλικό (Ανατολική πλευρά), Νεοχώρι, Ρέτσινα και Μούσουρα.
Η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» διαφώνησε κατηγορηματικά με την εν λόγω πρόταση, καθότι ούτε οι πραγματικές ανάγκες λαμβάνονται υπ’ όψιν, ούτε η ανθρωπογεωγραφία της κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας, ούτε η πραγματική οίκηση και βέβαια ούτε η στόχευση προοπτικής του προγράμματος από τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται.
Η δική μας πρόταση ήταν να γίνουν δύο (2) ολοκληρωμένες παιδικές χαρές από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μία (1) στο λιμάνι Μεσολογγίου, πλησίον του καταστήματος «Πελάδα» και η δεύτερη στην Δημοτική Κοινότητα Κατοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες – με βάση την κατηγοριοποίηση κριτηρίων και τις προτεραιότητες που υφίστανται – να ενταχθούν σταδιακά στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Τίθεται το εξής απλό ερώτημα στη δημοτική αρχή και στον κ. Καραπάνο: Εάν η Κατοχή, με τόσο πληθυσμό, τέτοια ανθρωπογεωγραφία, τέτοια παραγωγική δομή και τέτοιο πολιτιστικό φορτίο και υπόβαθρο, δεν δικαιούται παιδική χαρά, τότε ποιος δικαιούται;
Δυστυχώς, ο κ. Καραπάνος και η δημοτική αρχή, με την όλη συμπεριφορά τους “εκδηλώνονται” τιμωρητικά απέναντι σε όσους τεκμηριωμένα απαιτούν τα αυτονόητα και τους κριτικάρουν στην οποιαδήποτε άστοχη επιλογή τους. Το γνωρίζουμε το παραμύθι σας: Σε άλλο πρόγραμμα, στο πράσινο ταμείο και… πράσινα άλογα.
Και εις άλλα με υγείαν…

————–

Με την διάθεση ποσού 4.000 ευρώ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου να συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής στο 1ο (!!!) «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που διοργανώνει Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του Αγρινίου, προκειμένου να διαφωτιστούμε, για μια ακόμα φορά, περί του λαμπρού μέλλοντός μας που επί μια τριακονταετία τουλάχιστον, έχει… ξεμείνει από ιδέες, προτάσεις και αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων και συλλογικοτήτων του νομού, αναφορικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές επίλυσής τους.
Η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δεν έδωσε θετική ψήφο στην εν λόγω επιχορήγηση καθότι θεωρεί ότι καθ’ ύλην αρμόδιοι να “πουν” τον πόνο τους είναι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα απ’ τα δικά τους τακτικά ή έκτακτα συνέδρια.
Και βέβαια δεν είναι δυνατόν να δίνει ο Δήμος 4.000 ευρώ για αμφιβόλου προοπτικής και αποτελέσματος συνέδριο, τη στιγμή κατά την οποία η πόλη κινδυνεύει για ένα τέτοιο ποσό να χάσει το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.
Έκαστος εφ ω ετάχθη κ. Δήμαρχε. Εσείς με το Alma Anaptixis και εμείς με την πόλη και την υποστήριξη των σπουδαίων εξωστρεφών δραστηριοτήτων, όπως αυτή του Ναυτικού Ομίλου, που προσδίδουν κύρος και συγκριτικό πλεονέκτημα στο Δήμο και την Ιερά μας Πόλη.

—————

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π.Μεσολογγίου ‘Κοινωνία μπροστά’