29dfeatureimage

Ευχαριστίες για την συμμετοχή στις Εορτές Εξόδου

Η μεγαλύτερη πομπή που συνόδευσε την Εικόνα της Εξόδου

Περισσότεροι από 8.000 συμμετέχοντες συνόδευσαν φέτος την Εικόνα της Εξόδου, στην μεγαλύτερη πομπή που έχει σχηματισθεί, τιμώντας τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Ειδικότερα, συμμετείχαν 198 σύλλογοι και φορείς απ όλη τη χώρα και 27 φιλαρμονικές, καθώς επίσης μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η διεξαγωγή της πομπής τόσο το Σάββατο του Λαζάρου όσο και την Κυριακή των Βαΐων ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και εντός του χρονικού πλαισίου που αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Ο γενικός Τελετάρχης των Εορτών Εξόδου Ασημάκης Γιώτης, ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους και εθελοντές που υποστήριξαν την συνολική διοργάνωση της Πομπής, ενώ παράλληλα συγχαίρει τους συμμετέχοντες συλλόγους για το συντονισμό και την άψογη συνεργασία η οποία οδήγησε στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

—–

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου για τις Εορτές Εξόδου 2018

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των Εορτών Εξόδου 2018, σε δήλωσή του σημειώνει:
«Για μια ακόμη φορά, χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και τον κόσμο διάβηκαν το δρόμο που ακολούθησαν στα τελευταία βήματά τους οι Εξοδίτες μαχητές της Ελευθερίας. Με αισθήματα τιμής και σεβασμού στην μνήμη των προγόνων Ελευθέρων Πολιορκημένων, αυτό το προσκύνημα έλαβε διαστάσεις μηνύματος ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας. Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, απασχόλησε έντονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, εκφράσθηκε με τα θερμότερα λόγια για την σημασία της εθελοθυσίας των Εξοδιτών και τη συμβολή της στην αναγέννηση των Ελλήνων.
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για να τιμήσει τα 192 χρόνια από την Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων, κατά γενική ομολογία τόσο των προσκεκλημένων και επισκεπτών, όσο και των συνδημοτών μας, χαρακτηρίσθηκαν από υψηλό πολιτισμικό επίπεδο, συμμετοχή και εξωστρέφεια. Η ολοκλήρωσή τους δε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δεκάδες ευχαριστήριες επιστολές που ήδη έχουν φτάσει στο Δήμο μας.
Για τους παραπάνω λόγους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο για την ύψιστη τιμή αλλά και τις ένθερμες δηλώσεις του για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Τον Υπουργό εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Νίκο Παππά, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων Αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη. Τους εκπροσώπους του Δικαστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, τον Δ/τη ΑΣΥΣ Αντ/γο Κων/νο Βασιλειάδη και το Διοικητή ΔΙΚΕ Υπ/γο Γεώργιο Μπουζάκη, καθώς επίσης τους εκπροσώπους της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τους Πρέσβεις Ρωσίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, τον Πρόξενο του Ελ Σαλβαδόρ καθώς επίσης την εκπρόσωπο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ως Τιμώμενη χώρα) κυρία Brigit Ryan. Τους αδελφούς Κυπρίους Δήμαρχο Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ (ως Τιμώμενο αδελφοποιημένο Δήμο), τον εκπρόσωπο Δήμου Αμμοχώστου Γιαννάκη Πιερή και τον επίτιμο δημότη Γλύπτη Νικόλαο Κοτζαμάνη. Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, τους Δημάρχους της Αιτωλ/νίας και τους 37 συναδέλφους Δημάρχους απ όλη την Ελλάδα. Τους Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και εκπροσώπους κομμάτων, τους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, τους Προέδρους Φορέων, Αρχών και Οργανισμών, Τοπικών Συλλόγων και παραγωγικών φορέων, καθώς επίσης τους εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά, την Διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό των τοπικών Αρχών: 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Δημήτριο Σπύρου, Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας – Ανδρέα Τσαπικούνη, Πυροσβεστική Υπηρεσία – Χριστόφορο Μπόκα και Λιμεναρχείο Μεσολογγίου -Νεκτάριο Μελιάδη.
Τους χορηγούς Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., ΣΑΩ, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ΛΟΥΞ ΑΕΒΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Γέφυρα Α.Ε., ΚΟΡΠΗ ΑΕ, COSMOTE και Andromeda Group, για την πολύτιμη υποστήριξή τους.
Τον Γενικό Τελετάρχη των Εορτών Εξόδου Ασημάκη Γιώτη, τους συντονιστές και τους εθελοντές, τους 8.000 συμμετέχοντες που συνόδευσαν την Πομπή της Εικόνας και τα παιδιά των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την άριστη συνεργασία τους. Τους δημοτικούς συμβούλους, Προέδρους Νομικών προσώπων και προέδρους Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Τέλος τους διοργανωτές των εκδηλώσεων του προγράμματος για το υψηλό επίπεδο και κυρίως τους συνδημότες μας που για μια ακόμη φορά στήριξαν τις Εορτές Εξόδου με κάθε τρόπο.
Θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».