Συμμετοχή του Μεσολογγίτη ζωγράφου Βαγγέλη Ρόμπολα σε ομαδική έκθεση στην Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ώρα 12.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη-Casa Bianca, η ομαδική έκθεση Κοινός Τόπος-23 εικαστικοί από την Accademia di Belle Arti di Firenze στην Casa Bianca.

Ο Κοινός τους Τόπος, η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, η Accademia di Belle Arti di Firenze, η αφετηρία των καλλιτεχνικών σπουδών και των εικαστικών αναζητήσεων των 23 καλλιτεχνών, στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Κοινός τόπος και η Casa Bianca, ο χώρος συνάντησης και παρουσίασης των έργων τους, σήμερα, 40 χρόνια μετά.

Συναντιούνται ξανά και συνδιαλέγονται ξανά, μέσα από τα έργα τους, παλιοί νοσταλγοί συμμαθητές, σ’ έναν άλλο τόπο διασταύρωσης των εικαστικών τους διαδρομών.
Μπορεί ο θεατής να διακρίνει τον κοινό αρχικό τους τόπο, την κοινή έναρξη των εικαστικών τους αναζητήσεων στο σημερινό τους έργο; Ή μήπως η σημερινή τους εικαστική συνάντηση στον εκθεσιακό χώρο της Casa Bianca είναι το νήμα που τους ξαναενώνει;

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Αντωνέλλος Μιχάλης, Βενετσάνου Έρση, Βεργιτσάκης Γιώργος, Βουλγαρέλη Κική Βρούβας Κώστας , Γέρος Βασίλης , Καλαφάτης Νίκος , Καλογερή Ρένα, Καρυστινός Πέτρος, Κατρακάζου Ντίνα, Κολτσίδας Δημήτρης, Μαρούδα Κατερίνα, Μουσμουλίδης Χρυσόστομος, Ρόμπολας Βαγγέλης, Παπασπύρος Σπύρος, Σαμαράς Νίκος, Σιγάλας Γιώργος, Σπανός Γιάννης , Ταστσιόγλου Νάκης, Τσακίρης Γιώργος, Χορδάκης Δημήτρης, Χριστιανού Αγλαΐα, Ψαρού Λίλιαν

Διάρκεια έκθεσης 10 Μαρτίου έως 27 Απριλίου 2018

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca
Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη
546 46 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2313 318538
pinakothiki@thessaloniki.gr

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 14.00


Ο Βαγγέλης Ρόμπολας ειναι ο εικαστικός σύμβουλος του Κέντρου Λόγου και Τέχνης ‘Διέξοδος’, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Γεννήθηκε στην Κατοχή Μεσολογγίου.

Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε στην Αθήνα από το 1971 έως το 1973 στο Ελεύθερο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Βρασίδα Βλαχόπουλου.

Παράλληλα με τις σπουδές του αυτές και επειδή τον συγκινούσε η τέχνη της Αγιογραφίας μαθήτευσε κοντά στον αγιογράφο Στέλιο Λαπούρτα δουλεύοντας μαζί του για μία πενταετία.

Την τετραετία 1977 – 1981 συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στο τμήμα ζωγραφικής του καθηγητή F. FARULLI και το 1981 παρουσίασε την διπλωματική του εργασία με θέμα την MASCH MEDIA και το design.

Επί σειρά ετών εργάστηκε σαν καθηγητής σε Τεχνικά Λύκεια και Ι.Ε.Κ καθώς και με το design σε δικό του εργοστάσιο επίπλων.

Από το 1981 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και από 2010 Εικαστικός Επιμελητής του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα έχει σχεδιάσει ή επιμεληθεί εκθέσεις τρίτων, σκηνικά θεάτρων, γλυπτά κ.λ.π