O εορτασμός του Αη Συμιού από τους Μεσολογγίτες της Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση, έγινε και φέτος όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση για την εορτή του «χειμωνιάτικου Αη-Συμιού», από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών», την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ως ακολούθως:

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Εσπερινό και Αρτοκλασία, στον Ι.Ν. Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας (στην οδό Αιόλου) στον οποίο προσήλθαν πολλοί συμπολίτες μας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και Συλλόγων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, αφού προσφέρθηκε άρτος και η πατροπαράδοτη Μεσολογγίτικη «ρεβανή», μεταβήκαμε όλοι στο κέντρο «ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ» στο Μοναστηράκι, για την καθιερωμένη συνεστίαση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου, όπου παρευρέθηκαν:

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιος Βαρεμένος, εκπροσωπώντας την Βουλή, ο οποίος παρέλαβε και το κομμάτι της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσε στην Βουλή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και πρώην Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α, κ. Πάνος Σόμπολος, ο οποίος παρέλαβε το κομμάτι για τον συγκεκριμένο Σύλλογο και στον οποίο έτυχε το φλουρί της Βασιλόπιτας.

Ο Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας του Νομού «Αιτωλοακαρνανικός Τύπος» και φίλος του Συλλόγου, κ. Ηλίας Ζαμπατιώτης, καθώς επίσης και οι παρακάτω Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων, οι οποίοι παρέλαβαν και τα αντίστοιχα κομμάτια της Βασιλόπιτας:

α) Για την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία (ΑΙ.ΠΟ.Ε), ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Κοντός.
β) Για την Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Μεσολογγίου (Ο.ΣΥ.Ε.Μ) η κ. Κούλα Μπερερή.
γ) Για τον Σύλλογο Απανταχού Κατοχιανών, η κ. Ιωάννα Λαχανά.
δ) Για τον Σύλλογο Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνα Στερεάς Ελλάδος, η κ. Λαμπρινή Κουφάκη και
ε) Για το Πολιτιστικό Σωματείο «ΑΡΑΤΟΣ» (Έξοδος 1826), ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων – marketing παραρτήματος Νοτίου Ελλάδος, κ. Βασίλης Γεωργαντάς.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο, το μενού ήταν πλούσιο και η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά, με την ζωντανή μουσική που μας διέθεσε το κέντρο.