perif

Κάλεσμα για διαμαρτυρία ενόψει του Αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΙΠ Μεσολογγίου, 3-02-2018
Αρ. Πρωτ.: 08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Α.ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τα επιχειρήματα περί “τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας” και «δίκαιης ανάπτυξης» που επαναλαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, που πρέπει να σηκώσουν τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και της “κοινωνικής πολιτικής” δηλαδή τα ελάχιστα ψίχουλα στους πάμφτωχους που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για αξιοπρεπή επιβίωσή τους .
Έχουμε αρκετή πείρα όλα τα τελευταία χρόνια. Ζήσαμε την πολιτική τους στο όνομα του ξεπεράσματος της κρίσης, στο όνομα της ανάπτυξης και στην περιοχή μας. Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και υπερασπίζονται, δεν κρύβεται με κάθε είδους περιτυλίγματα και παχιά λόγια “περί δίκαιης ανάπτυξης”.

Η “γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας”, όπως την εννοεί η Κυβέρνηση, και η δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ανταγωνιστικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αυξάνοντας τους κινδύνους εμπλοκής στα στρατιωτικά σχέδια, ενώ σηματοδοτούν νέες θυσίες για το λαό.
Η “διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, η εξωστρέφεια και η παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας”, δεν μπορεί να επιτευχθούν με νόμους, οδηγούν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, την εντατικοποίηση και την απλήρωτη δουλειά, τις απολύσεις, την ανεργία που θα συνεχίζει στο όνομα δήθεν μιας απροκάλυπτης λεηλασίας των φυσικών πόρων σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Η ΠΔΕ να έχει από τα υψηλότερα ποσοστά σε ανεργία σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ συνεχίζει να είναι προτελευταία σε ανάπτυξη από τις περιφέρειες της χώρας .
Το “όφελος από την ανάπτυξη που θα διαχέεται στην κοινωνία” το γνωρίζουμε καλά θα γίνεται με ακόμα μεγαλύτερο περικοπή στις συντάξεις, στη χρηματοδότηση για την υγεία , την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία.
Την “ανάπτυξη σε σεβασμό με το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους” τη ζούμε με την εγκατάσταση στην περιοχή μας των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, την σχεδιαζόμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων σε ένα ευαίσθητο υδάτινο οικοσύστημα,στην δεύτερη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ευρώπης. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο λαός το μόνο που θα έχει θα είναι οι διαρκείς αυξήσεις τιμών για το ρεύμα, νερό για τη θέρμανση και για τις μετακινήσεις του και η ζωή του ακόμα να τίθεται και σε κίνδυνο. Παραχωρείται καταστρέφεται και υποβαθμίζεται συνεχώς το περιβάλλον και ο φυσικός πλούτος στο όνομα της δήθεν ενεργειακής αυτάρκειας .
Οι καταστροφικές πλημμύρες πέρσι και φέτος είναι το αποτελέσματα της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας. Αλλά αυτά δεν χωρούν στην ανάπτυξή σας έστω κι αν επικοινωνικά η ΠΔΕ πασχίζει με κάθε είδους περιτυλίγματα να αποκρύψει την γύμνια της. Οι ελάχιστοι πόροι από το Πρόγραμμα Δ. Επενδύσεων τα ψίχουλα των Κ.Α.Π. οδηγούν την αυτοδιοίκηση να σέρνεται στην υπηρεσία της ΄΄επιτροπείας΄΄ των ΄΄Θεσμών΄΄ υπηρετώντας ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης τις μνημονιακές της πολιτικές.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους, τους μικρέμπορους τους επαγγελματίες ,τους άνεργους και αγρότες μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους!
Να βάλουμε τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης, να μην ανεχτούμε άλλες θυσίες.
Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση διαδήλωση την Τρίτη 6/2 στις 6μ.μ στην Πάτρα.