29dfeatureimage

Συναντήσεις Μαρίας Τριανταφύλλου με παραγωγικούς φορείς

Εν όψει του συνεδρίου, η Μαρία Τριανταφύλλου, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της Αιτ/νιας αλλά και αιρετούς εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της πολιτείας, να ανοίξει ένας διάλογος πιο πραγματικός, πιο προσαρμοσμένος στις σημερινές συνθήκες, τα προβλήματα και τις σκέψεις για τη διέξοδο της χώρας μας από την επιτροπεία.

Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπαραγγοπαργωγών και λοιπών οπωροκηπευτικών προϊόντων Κατοχής Μεσολογγίου, της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Α.Σ.Ο. «Ερισύχη Παραχελωίτιδος Νεοχωρίου», της ΣΑΩ ΑΒΕΕ – Ιχθυοκαλλιέργειες και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Σκουτεσιάδας και Παρακαμπιλίων.

Η βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει έναν ουσιαστικό διάλογο, που θα αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για το από δω και πέρα.

Σημείωσε ότι, όλα εκείνα τα μέρη, που συνειδητοποιούν, πως η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία περνάει μέσα από ανασυγκρότηση της παραγωγής και άρα της οικονομίας, πρέπει να συμβάλουν ώστε αυτή να μετατραπεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δηλαδή, σε ένα σχέδιο, που θα εξειδικεύει τις προτεραιότητες, ενδεχομένως τις καινοτόμες προτάσεις αλλά και τα αποφασιστικά επόμενα άμεσα βήματα.

«Για το καλό του τόπου μας, πρέπει όλοι να συμβάλουν από όποια πλευρά και αν βρίσκονται. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις, ότι θέλει να αφουγκραστεί τις αγωνίες και να υπηρετήσει τους αγώνες του λαού μας.

Ο διάλογος εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου είναι ανοιχτός για όλους τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς και είναι μια ακόμη απόδειξη της θέλησης της κυβέρνησης. Επιθυμούμε έναν ουσιαστικό και διαρκή διάλογο. Διαπιστώνουμε τα προβλήματα και προχωράμε σε λύσεις. Στόχος είναι η μετάβαση από την ύφεση στη σταθεροποίηση. Στόχος είναι η έξοδος από την κρίση με όρους ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και κυρίως ενός νέου παραγωγικού συστήματος».

Η κυρία Τριανταφύλλου, έθεσε στις συναντήσεις το γενικό περίγραμμα των σκέψεών της για τους άμεσους στόχους της ανασυγκρότησης.

«Ο σχεδιασμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης τόσο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και ειδικότερα της Αιτ/νιας πρέπει να στοχεύει:

α) Στην αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, την ολοκλήρωση των ημιτελών και την αποφασιστική εγκατάλειψη αμφιλεγόμενων και μη αποδοτικών έργων, που σχεδιάστηκαν στο πόδι για εξυπηρέτηση ημετέρων. Χρειάζονται επιτακτικά εκείνες οι υποδομές, που θα ενισχύουν την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, την υγεία και την παιδεία. Επιπλέον είναι αδήριτη ανάγκη η αναβάθμιση των περιφερειακών υποδομών και του οδικού δικτύου που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και στην βελτίωση της συνδεσιμότητας της περιφέρειας με τα αστικά κέντρα των νομών μας.

β) Στην ενίσχυση και επιστημονική ορθολογικοποίηση της εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών και της πραγματικής οικονομίας, με φροντίδα, προστασία και κίνητρα για πιο τολμηρή συμμετοχή παλαιών και νέων παραγωγών. Χρηματοδοτικά εργαλεία, προγράμματα για ενίσχυση, όχι κατ’ ανάγκη μόνο χρηματική, της ατομικής, της συνεταιριστικής και της κοινωνικής συνεταιριστικής πρωτοβουλίας. Στη βάση της δίκαιης ανάπτυξης αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

γ) Την ανανέωση και ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, και στις υπηρεσίες 1ου και 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, με εστίαση στην ανάληψη θέσεων ευθύνης από νέους επιστήμονες, είναι ένα βήμα που μπορεί να φέρει «νέο αέρα» στις υπηρεσίες και στις σχέσεις τους με το κοινό, συμπληρώνοντας έτσι την προσπάθεια, που γίνεται κεντρικά για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Με τολμηρά βήματα, έλεγχο, μα πάνω από όλα ουσιαστική συμφωνία με την κοινωνία και το λαό μας πρωταγωνιστή, μπορούμε, να αγωνιστούμε, ώστε η πρόοδός της χώρας μας, να αποτελέσει παράδειγμα για όσους λαούς αγωνίζονται, να ξεφύγουν από το επικείμενο ολοκαύτωμα που τους υπόσχεται η χρηματοοικονομική κρίση».