Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Αγρίνιο

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή παλαιού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου παρουσία της Αντ .Δ .Ε. Χριστίνας Σταρακά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Φωτάκη, των Αντιδημάρχων Μ. Παπαγεωργίου, Ιωάννη Φαρμάκη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Μ. Σκορδόπουλου, Δημοτικών συμβούλων, του Αστυνομικού Διευθυντή Π.Πετσίνη, του Διοικητή της Π.Υ Χριστόφορου Μπόκα, εκπροσώπων φορέων , συλλόγων και πιστών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης «Τα Θεοφάνεια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Αυτή την κορυφαία ημέρα για την Ορθοδοξία, ας φωτισθεί ο νους μας και ας αγιασθεί η καρδιά μας. Να ευχηθούμε σε όλους τους Αγρινιώτες το 2018 να είναι μια χρονιά με ειρήνη, αγάπη και δημιουργικότητα και όλοι μαζί, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το Αγρίνιο ένα βήμα μπροστά».