Ο Κώστας Καραμανλής στο Μεσολόγγι & στο Αγρίνιο για τις πλημμύρες

Το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ειδικότερα περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

Τον κ. Καραμανλή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, παραδίδοντάς του ταυτόχρονα υπόμνημα όπου αναφέρονται αναλυτικά οι συνέπειες της φυσικής καταστροφής που έπληξε την 1η Δεκεμβρίου 2017 τις περιοχές Οινιαδών, Αιτωλικού, Κεφαλοβρύσου, Χαλικίου, «Μαγούλες», Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων, σε υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Παρουσία υπηρεσιακών εκπροσώπων και των εκπ/πων του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ.κ. Ε. Λύρου και Π. Ζαντέ, ο βουλευτής ενημερώθηκε σχετικά με την γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθώς επίσης για την αναγκαιότητα σύνταξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Ο Δήμος έχει ήδη προετοιμασθεί συντάσσοντας τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία, αναμένοντας την συνολική παρέμβασης της πολιτείας, η οποία απαιτείται προς αποφυγή στο μέλλον καταστροφών ιδίας έντασης» επεσήμανε ο Νίκος Καραπάνος, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου σε αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης και κτίρια.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ο Βουλευτής Σερρών επισκέφθηκαν τις τοπικές κοινότητες Χρυσοβεργίου και Φραγκουλέικων, παραμένοντας και στο σημείο όπου το οδόστρωμα της εθνικής οδού έχει καταρρεύσει, αποκόπτοντας την ομαλή επικοινωνία μεταξύ των περιοχών Μεσολογγίου και Αγρινίου. Απευθυνόμενος προς τον κ. Καραμανλή, ο Ν. Καραπάνος επεσήμανε πως η ασφαλής διέλευση των οχημάτων την παρούσα στιγμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Ιονίας οδού, καθώς οι παράπλευροι δρόμοι που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες. Για το λόγο όμως αυτό, είναι απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας των διοδίων στο ύψος του Αγγελοκάστρου, αίτημα το οποίο ήδη έχει υποβληθεί προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

——-

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Α. Καραμανλή στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Γ. Παπαναστασίου ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις επιπτώσεις της σφοδρής βροχόπτωσης: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είδε τις τεράστιες ζημιές που έχουμε υποστεί. Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω τα παράπονα των Αγρινιωτών για την απουσία του κράτους. Κανονικά θα έπρεπε να τα πω στον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος όφειλε να έχει επισκεφθεί την περιοχή. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη. Αυτό το κομμάτι της Ελλάδος είναι ξεχασμένο. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και χρειάζεται άμεσα η συνδρομή της Πολιτείας. Οι κάτοικοι δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Δεν έχουν που να ακουμπήσουν. Απευθύνονται στην Τ.Α. κι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ένα κράτος που δεν υπάρχει. Σ΄ αυτό ζούμε;»

O Κώστας Καραμανλής ανέφερε σε δήλωσή του : «Ο κ. Παπαναστασίου μου περιέγραψε μια κατάσταση η οποία δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο νομός έχει κοπεί στα δύο, η πόλη έχει υποστεί βιβλική καταστροφή. Όπως καταλαβαίνετε η ΤΑ είναι στην πρώτη γραμμή, οι πολίτες έρχονται σε εσάς. Δυστυχώς διαπιστώνουμε την απουσία της κεντρικής διοίκησης. Το επίδομα των 500 ευρώ ακόμη δεν δοθεί και τα χρήματα που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ δεν φθάνουν ούτε για τις πρώτες ανάγκες. Εμείς θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».