Προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία

Προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία

Τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου τριημέρου από το βράδυ της Παρασκευής 01/12/2017 έως και την Κυριακή 03-12-2017 δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, καθώς και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στους ποταμούς Ίναχο και Αχελώο ενώ υπήρξαν υπερχειλίσεις στα ρέματα Μακρυνείας, Παραβόλας,Ερμίτσας και στο κάμπο Λουτρού – Αμπελακίου. Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας επιστρατεύτηκε προκειμένου την αντιμετώπιση των δύσκολων κατολισθητικών φαινομένων που έλαβαν χώρα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Στο κύριο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει ήδη γίνει διάνοιξη στο μεγαλύτερο μέρος του και έχει δοθεί πρόσβαση στους κατοίκους.
Συγκεκριμένα ο μηχανολογικός εξοπλισμός εργάζεται στις θέσεις:

ΕΘΝ. ΟΔΟΣ: ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ στη θέση κλεισόυρα (6 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕΓΑΛΑ-2 ΝΤΑΛΙΚΕΣ-JCB-1 ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ –ΦΟΡΤΩΤΗΣ-ΤΣΑΠΑ)
ΕΘΝ. ΟΔΟΣ : ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ –ΤΣΑΠΑ)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΕΜΠΕΣΟΣ-ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ-ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ-ΑΥΛΑΚΙ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ-ΦΟΡΤΗΓΟ)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΛΑΜΠΙΡΙ –ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ-JCB)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΧΑΛΙΚΙ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( JCB)
EΠΑΡΧ. OΔΟΣ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΣΠΑΡΤΙΑ ( JCB)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΡΕΤΣΙΝΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΦΡΑΓΚΟΥΛΕΙΚΑ ( JCB)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΥΚΙΑΣ-ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ-ΠΑΠΑΔΑΤΕΣ-ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ-ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ ( ΦΟΡΤΩΤΗΣ- JCB- ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ-)
ΕΠΑΡΧ.ΟΔΟΣ: ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ –ΚΥΡΑΒΓΕΝΑ (JCB)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΔΡΥΜΩΝΑΣ-ΝΕΡΟΣΥΡΤΗ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ -ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ-ΦΤΕΛΙΑ (JCB- ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ-ΦΟΡΤΗΓΟ)
ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ: ΠΑΡΑΒΟΛΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (JCB)
Σε σχετική της δήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή τόσο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας όσο και όλοι μας, με όλο το στελεχιακό δυναμικό και τον εξοπλισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρεθήκαμε στα πάρα πολλά σημεία της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από την θεομηνία. Αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί τα περισσότερα προβλήματα ενώ δίνουμε τη μάχη μαζί με τους δήμους για την αποκατάσταση και των υπολοίπων. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση παντού».

———–

Σας ενημερώνουμε, ότι έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμο Αγρινίου καθώς και με το Δήμο Μεσολογγίου οι οποίοι έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά από την σύσταση της επιτροπής για την καταγραφή των Επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά, για τα εξής:

Οι πολίτες των οποίων έχουν πληγεί οι Επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα για να καταθέσουν αιτήσεις καταγραφής των ζημιών :

Για το Δήμο Αγρινίου στη Διεύθυνση Δαγκλή 25 και στα τηλέφωνα 2641360331 & 2641360333 από αύριο Δευτέρα (04/12/2017) και σε 24 ώρη βάση.

Για το Δήμο Μεσολογγίου στη Διεύθυνση Σταυροπούλου 31 και στα τηλέφωνα 2631363431 & 2631363417 από αύριο Δευτέρα (04/12/2017) από 11.00πμ έως και 14.00μμ και καθημερινά από τις 9.00πμ έως 14.00μμ .

Όσον αφορά τις καταστροφές του ζωικού πληθυσμού και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ή αντίστοιχα καταστροφές φυτικής παραγωγής και προβλήματα που έχουν σημειωθεί στο πάγιο κεφάλαιο των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καθώς ακόμα και σε περιπτώσεις καταστροφής αποθηκευμένων προϊόντων οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΛΓΑ στη Διεύθυνση Καλλέργη 24, Αγρίνιο και στα τηλέφωνα 2641048701 & 2641048702 ή στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.